Szigorúan Ellenőrzött Kocsmák

"...célunk és küldetésünk szűkebb környezetünk, majd Budapest főbb- és öszes, majd a széles világ kocsmáinak, pubjainak, ivóinak, bárjainak és italméréseinek felkeresése, minőségellenőrzése, véleményezése majd publikálása a köznek, okulás és információ-szerzés céljára."

Név:
Lakhely: Budapest, Hungary

Feel so empty, without me.

vasárnap, február 11

Helyzetjelentés Londonból, numero 11


Ahogy azt már az előző postban írtam, a Báhhó barátunk egy rövid betanulás erejéig Londonba tette át a székhelyét. Általános hit, hogy London a kocsmák, ivók, bárok, pubok őshazája, így küldetésünknél fogva kötelességünk volt felkeresni és véleményezni a legjobbnak ítélt kocsmákat, okulásotokra. Igyekeztünk és igyekezni is fogunk (nem ússzátok meg Londont egyetlen posttal :) nem a túristáknak szóló helyeket felkeresni. Szerintem ha az ember elutazik valahová, a helyi bárok felkeresése az egyik legjobb mód arra, hogy képet kapjunk a helyiek életéről, az életérzésükről, gondolkodásmódjukról. És emiatt a túristáknak szóló, superstyling helyek szóba sem jöhetnek. Magyarországon például ki jár Leroy caféba? Ha érdekel milyen IGAZÁBÓL Budapest nem a Hősök terére küldöd a külföldit, hanem naplementekor a Duna korzóra, este meg a Szimplába.
Tomi nyelvtanára, Dominic Dél-Afrikából származik, és szerinte a nyelvtanulás és a helyi kultúra megismerésének legjobb módja a kocsmalátogatás. Amikor Milánóba érkezett dolgozni, mindössze 2-300 olasz szót ismert, de szorgalamasan látogatta a helyi kiskocsmákat, és beszélgetett a tagokkal, kik ott ittak. Semmilyen nyelvóra, kurzus nem tudja ilyen könnyen átadni a HASZNÁLT beszéd elemeit... Körülbelül ugyanez igaz akkor is, ha érdekel a helyi emberek élete, stílusa, gondolkodásmódja. Mögé kell látni a túristáknak kitett álarcnak, és egy sokkal színesebb, izgalmasabb arcot fogsz látni, bárhová is dobjon az élet rulettkereke...
Első postunk két nap látogatásait foglalja össze, első nap megnéztük az Imperial War Museumot, amit mindenkinek csak ajánlani tudok, akit érdekel az I-II világháború, a fegyverek vagy az ehez kapcsolódó hiteles, korhű tárgyak. A múzeumba menet persze meg kellett igyunk egy sört, ki tud 3 órát gyalogolni és folyamatosan figyelni egy sör nélkül? Nincs amúgy se értelme... Aztán visszafelé jövet megéheztünk, ezért beugrottunk egy steak-re.
Másnap kilátogattunk a helyi hippinegyedbe, Camden Town-ba (inkább Kender Town-nak kéne hívni). Camden nem szerepel az utikönyvekben (vagy csak az igen vastagokban), és nem is ajánlották a túristáknak szóló leírásokban, pedig az egyik legnagyobb látványosság Londonban. Óriási piac tele fura fazonokkal, punkokkal, lakkcsizmás dominákkal, neonszínű réverekkel. Pult fölött árulják a füvet, a vicces gombát, de még nevető gáz is van. Nyüzsög az egész, lüktet, kavarognak a színek, ütköznek a kultúrák. Egymás mellett ordibálva licitálnak portékáikra a mexikói, kínai, thai, indiai büfések, tukmálják rád a kóstolni valót. Főzik a rákot, rántják a békát, grillezik a csirkét a burrito-hoz. Sokkal izgalmasabb az egész mint a Big Ben... Nade térjünk is rá ánglus életünk első állomásához, azaz a
Three Stags avagy Fogadó a Három Szarvasbikához












Hely: London, 67-69 Kennington Road (az Imperial War Museum közelében)
Nyitvatartás: H-V 11-24
Web:http://www.timeout.com/london/bars/reviews/3432.html
Jelenlevők: Gabesz, Báhhhó (a királyságban Lohhhd)
Sör: Mint az angliai pubok nagyrészében, itt is kapható ale (Abbot). A lager típusú sörök kedvelői csapolt Stellát találhatnak, de ha már angolföldön vagyunk, javasoljuk a helyi ízek kipróbálását. Három font egy pint sör; ez a húzós ár a belváros közelségének köszönhető.
Specialitéten: A hely a percről-percre változó albioni időjárásban is mindig világos, köszönhetően az óriási panoráma-ablakoknak, amik ráadásul a múzeum kertjére néznek.
A lokál egy része Chaplin saroknak van kialakítva, ahol érdekes fotókat és információkat találunk az angol születésű színészről, ugyanis édesapja ezen a helyen itta magát halálra.
A pub autentikus bútorzata hihetetlenül kellemes, nyugodt légkört teremt sörünk elfogyasztásához.
Pincér: Ahogy a királyságban szokás, itt is a söntésnél adható le a rendelés a mindig mosolygó felszolgáló lányoknak.
Hangulat: A belváros közelsége ellenére cseppet sem turiszticsky (túrista látványosság) kocsmáról van szó: tágas, világos, füstmentes és nyugodt hely, aminek hangulata a magyarországi kávézókéhoz és nem a kocsmákéhoz hasonlítható.
Szombati ebédet fogyasztó családok, újságolvasó nagypapák és tipikus angol vendégek alkották a törzsközönséget ottjártunkkor.
Füst: Nincs
TV: Van


Crown & Cushion
Hely: London, Westminster Bridge Road - Waterloo felőli oldal
Jelenlevők: Gabesz, Báhhhó
Sör: Budweiser (the amerikénise one), nem kell bemutatnunk mennyire szar, de a Báhhhónak valahogy sikerült ezt választania a jobbnál jobb helyi sörök közül. A sörárak korrektek.
Kaja: A tipikus angol konyha rémségeit próbálhatod itt ki (fish&chips, burger), mi bevállaltunk egy T-Bone steak-et, amivel semmi baj sem volt, ha használtak volna bármilyen fűszert hozzá.
Specialitéten: A tipikus angol PUB mintapéldánya, félhomály, füst, ordibáló közönség és rögbi meccs. Ha eleged van a túristáknak szóló giccses helyekből, ülj be ide. Az ide járó emberekről lerí, hogy helyiek és nagyon érdekes arcok vannak. Láttunk például egy fickót, akinek a piercingjei mellett több tucat biztostű állt ki a nyakából.
Pincér: A hely zordságával szemben szemrevaló, készséges pincérlány állja a sarat.
Hangulat: A párkányokon ósdi könyvek, írógép, varrógép és régi cégérek. A hangulat a berendezésből és a látogatókból kiindulva irtó egyedi.
Füst: Vágni lehet
TV: Van kettő is. Ottjártunkkor az egyiken rögbi, a másikon foci ment. Ebből kiindulva szerintem hiába fogod kérni, hogy kapcsolják át a Fashion TV-re.


The Elephant's Head


Hely: London, Camden Town - Camden High Street 224
Jelenlevők: Gabesz, Báhhhó
Sör: Sajnos itt nem volt semmilyen helyi sör, így kénytelenek voltunk a francia Krönenburgot választani, ami kellemesen hideg és friss volt.
Specialitéten: Mivel a kocsma Camden Town közepén van, ezért a látogatók között találkozhatsz a szétvarrt punktól kezdve a pszichedelikus sátánista dominalányig mindenféle furcsa szerzettel.
Pincér: Szokásos mosolygós lány, aki szerintem nem tud angolul.
Hangulat: Világos, nyüzsgő, berendezéseiben tradícionális pub.
Füst: Van, kicsi.
TV: Van.












Cuba bar
Hely: London, Camden Town - Unit 23, Stables Market, Chalk Farm Road
Nyitvatartás: H-Cs: 10-01, P-Sz: 10-02, V: 10-24
Web: http://www.timeout.com/london/bars/reviews/7707.html
Jelenlevők: Gabesz, Báhhhó
Sör: Láttunk néhány embert akik söröztek, de ők biztos a Holdról jöttek. Egy kubai bárban koktélt igyál vaze'!
Specialitéten: Koktélok, koktélok, koktélok... Rengetegféle koktélt készítenek, mindegyiket kíváló minőségben. A koktéllapon minden koktél történetéről rövid leírást találunk. Azt tudtátok például, hogy a Daiquiri egy kelet kubai kisvárosról kapta a nevét és két bányamérnök találta ki a XIX. században? Már csak azt mondja meg valaki, hogy egy ilyen karakteres italt miért pont buzis martinis pohárban kell szervírozni....
Pincér: Spanyolajkú Sancho Panza, akinek rémgyors keze van (ahogy azt a mellékelt ábra mutatja). Kommunikatív és nagyon hálás, ha spanyolul szólsz hozzá.
Hangulat: London és a hippinegyed közepén kicsit furán fest egy teljes egészében latin hangulatú hely. Minden porcikájában sikerült nekik kubai hangulatot teremteni, ha a koktélod, a gitár vagy a latin mixer nem elég csak nézz fel a falra a hatalmas Ernesto Guevara képre. De inkább beszéljenek a képek helyettem...
Füst: Nincs.
TV: Van, kubához kapcsolódó filmek mennek.

0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

<< Home